Italian Cultural Institute, Edinburgh 
Italian flag
Italian Cultural Institutes Logo: one half of the sculpture is the "Sfera grande" by Pomodoro in red backgroundPainting "La città ideale" by Piero della Francesca
italiano | news |

Newsletter on web: write your e-mail address to join or cancel


- Benvenuti in Italia - link esterno: si apre in una nuova finestra Ministero degli Affari Esteri - link esterno: sia apre in una nuova finestra Governo Italiano - link esterno: si apre in una nuova finestra Ministero Beni Culturali - link esterno: si apre in una nuova finestra UNESCO Italia - link esterno: si apre in una nuova finestra





        

- fine della colonna sinistra
 
       

 

-


 
Istituto Italiano di Cultura di Edimburgo
82 Nicolson Street
Edinburgh EH8 9EW
Scotland, UK
telefono: ( 44) (0)131 668 2232
fax: ( 44) (0)131 668 2777
e-mail: iicedimburgo[at]esteri.it


Orario della Segreteria,  Biblioteca e Videoteca
Dal lunedì al giovedì dalle 9:00 alle 17:00
Venerdì dalle 9:00 alle 12:00 



       Image © Mark Hamilton                   




Per vedere il programma invernale dell'Istitituto Italiano di Cultura (in inglese)  cliccare qui

 





        

Corsi di Lingua Italiana 2014



At the Italian Cultural Institue

Sign up for Spring Term
Dal 23 aprile al 30 giugno 2014


At Centotre, Edinburgh

Sign up for Spring Term
Dal 23 aprile al 30 giugno 2014

At the Mitchell Library, Glasgow

Sign up for Spring Term
Dal 23 aprile al 30 giugno 2014  

Il Premio, dedicato a Luigi Malerba


intende segnalare ad anni
alterni un’opera di narrativa
(romanzo, raccolta di racconti)
o una sceneggiatura o
trattamento cinematografico
e consiste nella pubblicazione
dell’opera vincitrice nella collana dedicata
al Premio Luigi Malerba da MUP Editore
(Monte Università Parma).

Bando - Liberatoria







Vacanze in Italia?

Approfitta delle promozioni Touring Club



Diventando socio del Touring Club si ha diritto a numerosi sconti presso hotel, ristoranti, musei e altro ancora.
Per maggiori informazioni cliccare qui



Nuove informazioni
su come diventare
soci dell'Istituto Italiano di Cultura






                                               

-

Highlights-

Art

-Portraits of Italian Cinema

Monday, April 14, 2014 - Friday, May 16, 2014

Portraits of Italian Cinema

Edinburgh College of Art is proud to present “Portraits of Italian Cinema”, a collection of original portraits of some of the most famous figures in the history of Italian cinema.The exhibition includes bold and distinctive portraits of famous stars such >>>

Art

-The Seasons in Chianti

Wednesday, April 16, 2014 - Saturday, May 31, 2014

The Seasons in Chianti

The Italian Cultural Institute is very pleased to collaborate with Valvona & Crolla on the exhibition “Seasons in Chianti” by Franco Franceschi. Following the opening at the Ruspoli Berlingheri Farm in Lilliano, in the area where the images were >>>

Literature

-17th meeting: Purgatorio, XXVI-XXIX

Friday, May 02, 2014

17th meeting: Purgatorio, XXVI-XXIX

A Lectura Dantis (‘reading of Dante’) is a public reading and explanation of all 100 cantos of Dante’s Divine Comedy canto by canto. Each canto of the Commedia is discussed by a different scholar, and we have a wide range of expert speakers coming to >>>

Theatre

-Saltbush Children’s Cheering Carpet

Thursday, May 08, 2014 - Friday, May 23, 2014

Saltbush Children’s Cheering Carpet

Saltbush is a collaboration between Italian, Aboriginal and non-Aboriginal Australian artists and follows the journey of two Aboriginal friends as they cross Australia on foot. Children are invited to explore, play and dance with the performers as the >>>

Publishing

-Dictionary of Italian Collocations

Tuesday, May 13, 2014

Dictionary of Italian Collocations

The term collocazione (collocation) refers to a familiar grouping of words, especially words that habitually appear together and thereby convey meaning by association. Some examples are ‘caffe forte’, (strong coffee) lanciare un appello (to launch an >>>

 

< Calendar of events >

-

link | Map | Legal notes | Credits